16.30, Päälämpiö

Herkkiä hetkiä by Sanoma: Markku Kulmala ja Josefina Nelimarkka

Keskustelu

Markku Kulmala ja Josefina Nelimarkka

Herkkyys: horisontti näkymättömään

Feel Helsinki -festivaalin puheohjelman teema on herkkyys, joka yhdistää niin taiteesta, ruoasta kuin viinistä nauttimista. Uskomme, että ollaksemme vastuullisia me tarvitsemme herkkyyttä. Siksi olemme kutsuneet koolle joukon herkkiä ja viisaita ihmisiä puhumaan, kuuntelemaan ja oppimaan toisiltaan.

Herkkiä hetkiä by Sanoma -keskustelut avaavat uusia näkökulmia ja auttavat meitä näkemään vaihtoehtoisia maailmoja. Professori, akateemikko Markku Kulmalan ja kuvataiteilija Josefina Nelimarkan keskustelussa syvennytään herkkyyteen näkymättömälle. Kulmala ja Nelimarkka ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä – miksi? Mitä syntyy taiteilijan ja ilmastotutkijan yhteistyöstä? Mitä taiteen keinot voivat tuoda ilmastonmuutoksen ymmärtämiseen? Miksi taiteen ja tieteen yhteistyötä tarvitaan nykyhetken ongelmien ratkaisemiseen?

Puolen tunnin mittaiset Herkkiä hetkiä by Sanoma -keskustelut käydään klo 12.30–18.30 välillä Musiikkitalon Päälämpiössä, ja niihin on vapaa pääsy. Muiksi keskustelijoiksi on kutsuttu mm. Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki, käsikirjoittaja Ilja Lehtinen, säveltäjä-keksijä Perttu Pölönen, oikeushammaslääkäri Helena Ranta, näyttelijä Seela Sella, kapellimestari Dalia Stasevska, kansanedustaja Pekka Haavisto ja kirjailija Pajtim Statovci. Katso koko keskusteluohjelma täältä.

Dialogien johdattelijoina toimivat Anna Moilanen ja Ville Blåfield. Keskustelujen välissä samalla lavalla kuullaan Taideyliopiston opiskelijoiden ja alumnien musiikkiesityksiä.