04.09.2021

,

15:00

,

Camerata

Septad ensemble: Joy Against the Machine #3

Musiikki, Osallistava

SeptadEnsemble

Septad-yhtye improvisoi musiikkia, jossa ”The Machine” -tietokoneohjelma antaa soittajille sattumanvaraisia ohjeita. Esiintyjät eivät tiedä ohjeiden järjestystä tai ajoitusta etukäteen, joten tilanne on myös heille yllättävä ja jatkuvasti muuttuva!

Esitys sekoittaa valtasuhteet yleisön, esiintyjien ja koneen välillä. Konsertissa yleisö näkee ohjeet salin isolta näytöltä ja voi seurata esiintyjien reagointia. Yleisö voi lähettää etukäteen myös omia ideoita ohjeiksi anonyymin lomakkeen kautta. Kuinka kokoonpano reagoi? Onnistuvatko muusikot toteuttamaan yleisön mahdollisesti vaativat ja jopa provokatiiviset käskyt?

Säveltäjä, pianisti ja improvisoija Libero Mureddu työstää parhaillaan vapaaseen improvisaatioon keskittyvää tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa ja konsertti on osa hänen tohtorintutkintoaan. Kokoonpanoon kuuluu Suomen tämän hetken parhaita improvisoijia: huilisti Livia Schweizer, klarinetisti Mikko Raasakka, harmonikansoittaja Veli Kujala, sellisti Aino Juutilainen, kontrabasisti Antonio Borghini sekä rumpali Janne Tuomi.