syö ja juo

Syö & Juo

Tapahtuman pääyhteistyökumppani Viini-lehti tuo Musiikkitaloon joukon kiinnostavia pop up -ravintoloita, jotka tarjoavat päivän aikana herkullisia maisteluannoksia. Musiikkitalon pääaulasta löytyy teemallisia viinibaareja, jossa maistellaan mm. kuohuvia, rosee- ja natuviinejä. Ohjelmaan kuuluu myös viinitastingeja sekä ruoan- ja viinintuotantoon liittyviä keskusteluja. Viinitastingit, viinit, maisteluannokset ja kahvilan tuotteet ovat maksullisia.

Ravintolat

Feel Helsingin pop up ravintoloissa pääset maistelemaan huippukokkien ruokaa. Tapahtuman ruokatarjonnasta vastaavat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Palhus, Ilpo Vainio ja Markus Aremo.

Kim Mikkola on työskennellyt vuosien ajan maailman parhaana palkitussa Nomassa. Nyt omassa Inari-ravintolassaan hän antaa ruokien puhua puolestaan.

 Waguy Steam Bun  10€

 Tofu Steam Bun   10€

Kim Palhus on kokenut keittiömestari ja kouluttaja. Kimille ruoan maku ei pelkästään riitä – sen tulee olla myös houkuttelevasti esillä.

Korean style BBQ-possu  9€

Salaatti mansikasta ja parsasta  8€

Kookoskermavaahtoa, hillottua raparperia ja granolaa  7€

Ilpo Vainio on pitkän linjan keittiömestari ja työssään hyvin tinkimätön. Hänen ravintolassaan Kangasalan Paakarissa kaikki tehdään alusta asti itse luonnon raaka-aineita kunnioittaen.

Karitsatoast  8€

Kalatoast    8€

Kasvistoast   8€

Markus Aremo tunnetaan Michelin tähditettynä keittiömestarina, joka suhtautuu ruokaan käsityönä ja näkee annoksen taiteena lautasella.

Suolaiset krepit

Burrataa, kirsikkatomaattia ja basilikaa  11€

Gorgonzolaa ja mansikoita  10€

Suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa  9€


Makeat krepit

Sitruunasokeria  8€

Mansikoita ja vaniljakreemiä 10€

Pop up ravintolat ovat auki 12-20.

Viinitastingit

Feel Helsinki -tapahtumassa on seitsemän eri teemaista viinitastingtilaisuutta:

Viinibaarit

Musiikkitalon päälämpiössä festivaalin kävijöitä palvelee viisi viinibaaria:

Torres viinibaarissa voi maistaa viinitalon monipuolista tuotantoa ja tavata itse Miguel A. Torresin. Maista ainakin Mas la Plana -punaviiniä sekä uutuuskuohuvaa Sangre de Toro Cavaa

Roseeviinibaarissa maisteltavana herkullinen kattaus Mirabeau-roseeviinejä ja myös kesän uutuus, ekologiseen tölkkiin pakattu rosee

Naturalviinibaarissa voi tutustua trendikkäisiin, herkullisiin, raikkaan juotaviin ”natuviineihin”

Carsin-baarissa herkutellaan sekä Chateau Carsinin viineillä että viinintekijä Nea Berglundin oman projektin Charivari Winesin viineillä

Viinikellari.comin baarissa tarjolla samppanjoita, Reinhard Löwensteinin upeita rieslingeja ja Frederic Leydetin herkullisia punaviinejä

Viinibaarit ovat auki 12.00-22.30.

Ruokien ja viinien maksaminen tapahtumassa

Tapahtumassa on käytössä maksukortti, jolle ladatulla arvolla maistellaan viinejä ja nautitaan herkullisista ruoka-annoksista. Maksukortin latausmaksu 2 €/kpl veloitetaan vain ensimmäisellä latauskerralla. Voit ladata lisää rahaa maksukortille käteisellä tai kortilla tapahtuman lisämyyntipisteellä.

Suurin osa maisteltavista viineistä maksaa 3 € – 10 € per annos. Ruoka-annokset maksavat 6 € – 10 €. Maistelulasina Riedel Ouverture Red Wine glass, hinta 5 € (lasin ovh 15,45 €). Lasin saa omaksi.

Annamme tapahtumaan jätetyt maistelulasit ravintola-alan opiskelijoiden käyttöön.

Lasten ruokailu

Musiikkitalon kahvilassa on mikro, jossa voi lämmittää lasten ruokia. Kahvilan valikoimassa on myös lapsiystävällisiä ruokia sekä syöttötuoleja.